Honduras El Plan

  • Vypredané
Novinka Hondusras El Plan - výberová káva na espresso

popis_hoduras

Výnimočná káva zo Strednej Ameriky od farmárky Blanky. Premytá arabica s chuťou sliviek, fudge, kvetov a mliečnej čokolády.

Hmotnosť: 1000 g
PRAŽENIE: ESPRESSO
Availability: Vypredané

23,00 €
S DPH
Categories:

História ceny     História ceny

Najnižšia cena za posledných 90 dní bola 23,00 €

Guaranteed Safe Checkout

O Blanke, majiteľke kávovníkovej farmy

Rok 2019 bol pre Blancu zničujúci, pretože sa jej nepodarilo pokryť náklady na produkciu kávy. O rok neskôr výrazne zmenila túto situáciu a dosiahla ziskovosť produkcie kávy prechodom na nový trh. Tradične sa Blanca a jej rodina venovali pestovaniu kávy a uvedomujúc si potenciál farmy El Plan, začali jej venovať náležitú starostlivosť. Niektoré z týchto postupov zahŕňajú čistenie farmy iba mačetou, rezanie stromov a hnojenie kávovým hnojivom.

Keď sa Blanky opýtali na jej budúce ciele, povedala: "Našou víziou je mať viac sušičiek a posilniť premývaciu stanicu, aby som tak mohla poskytnúť dobré vzdelanie svojim deťom a zlepšiť svoje bývanie.”

Zber a spracovanie

Vyberajú sa iba tie najlepšie zrelé čerešne, ktoré sa meľú v ten istý deň. Následne čerešne fermentujú 20-25 hodín vo veľmi čistej vode a potom sa sušia v solárnej sušičke počas 25 dní. Po vysušení sa káva skladuje v priehľadnom vrecku na suchom mieste.

Projekt Intibuca

Kávy z Hondurasu môžu byť úžasné, keď pochádzajú z tých správnych miest a sú dobre spracované. Často majú väčšiu komplexnosť, hĺbku a bohatosť ako iné stredoamerické kávy. Mnohí kupci výberovej kávy v Hondurase sa sústreďujú na oblasť Santa Barbara a jeho okolie. Dodávatelia sa rozhodli rozšíriť ponuku z Hondurasu a rozhodli sa pozrieť sa do iných regiónov, aby zistili, aký potenciál môžu nájsť. Intibuca vynikla ako oblasť s lahodnými kávami a obrovským potenciálom na zvýšenie produkcie, ak by producenti našli trh.

Nedávno nadviazali partnerstvo so skupinou 60 producentov v komunite Pozo Negro, ktorá sa nachádza v obci Masaguara v Intibuca. Títo producenti sa zorganizovali do skupiny, ktorá sa stretáva, učí sa a vymieňa si vedomosti. Každý rok si volia predsedu, ktorým je už niekoľko rokov Wilmer Alexis Grau Montoya. Keď sa Joanne stretla s touto skupinou a počula od samotných producentov, ich vzájomný rešpekt k Wilmerovi bol jasný. Pravidelne sa stretávajú, aby sa organizovali, plánovali svoju produkciu a podporovali sa navzájom pri zlepšovaní kvality svojej kávy.

Táto skupina producentov vyvíja obrovské úsilie a reinvestuje do svojej infraštruktúry vo svojich umývacích staniciach, sušiarňach a späť do svojej produkcie. Je to vzrušujúci vývoj, pretože umožňuje lepšiu sledovateľnosť a oddelenie vysokokvalitných mikrolotov, čo nie je vôbec bežné pre honduraských producentov kávy. Cieľom pri spolupráci s touto skupinou je nájsť im stabilný trh pre tieto kávy a pomôcť im ďalej rozvíjať kvalitu a zvyšovať sumu, ktorú za svoju kávu časom zarobia.

odporúčame

Registrácia nového účtu

Máte používateľský účet?
Prihlásiť sa alebo obnoviť heslo