Degustačný set infúzovaných káv

  • Novinka
Degustačný det infúzovaných káv v dačekovom balení. Liči, jasmín, jahoda, broskyňa, melón.

Praženie

Espresso/ Filter

5x50g 

Chuťový profil

Výrazná chuť konkrétneho ovocia označeného na obale. 

Nadmorská výška

1400 m. n. m.

Odroda

Catimor

Farmár / oblasť

Bang Silalahi/ Toba, Sumatra

Spracovanie

Anaerobic washed fruit enzyme infused process

V tomto degustačnom sete je káva infúzovaná s:

LIČI, JASMÍN, MELÓN, BROSKYŇA, JAHODA

Infúzia zelených kávových zŕn je inovatívny spôsob, ako vytvárať kávu s jedinečnými chuťovými vlastnosťami. Do kávového zrna sa dostávajú nové chute a arómy prostredníctvom fermentácie, s pridaním určitého ovocia, bioenzímu z ovocia alebo inej plodiny.

ciara

Blog o káve odporúča odporucane

"...za mňa osobne má najväčší potenciál jahodová kofermentácia. Tá nebola prehnane silná a človek sa jej tak rýchlo neprepije. Veľmi mi sadla aj broskyňa a jazmín. Veľmi ma zaujíma, ktoré kávy z degustačného setu najviac sadnú vám. Túto kúpu podľa mňa neobanujete."

Ladislav Király blog o káve

PRAŽENIE: ESPRESSO
24,90 €
S DPH
Categories:
Tags: No tags

História ceny     História ceny

Najnižšia cena za posledných 90 dní bola 19,92 €

Guaranteed Safe Checkout

Čo je to infúzovaná káva?

Najnovším trendom v spracovaní zelenej kávy je nepochybne infúzovanie alebo aj inak kofermentácia kávy s extraktom s ovocia alebo inej plodiny. Ľudia sa pri tejto téme spracovania rozdeľujú na dva tábory. Tí, čo sa nevedia dočkať kedy ju ochutnajú a tí, ktorí tomu až tak nedôverujú ale tiež ju chcú ochutnať.

Tento degustačný set je ako ochutnávka tých najobľúbenejších prichutí ako je JAHODA, BROSKYŇA, MELÓN, JASMÍN a LIČI. V degustačnom sete nájdete 5x50g kávy, takže ideálne na ochutnávku či už espressa alebo filtrovanej kávy. Krabička na magnetické otváranie a farebný dizajn obalu zároveň vytvára aj vhodný darček pre milovníka kvalitnej kávy, ktorý sa nebojí experimentovať a rád skúša nové chute.

Definícia kofermentovania kávy.

Pri výrobe infúzovanej/ kofermentovanej kávy sa kávové zrná, ešte obalené v sladkej dužine, fermentujú spolu s inými ingredienciami, najčastejšie ovocím. Táto metóda umožňuje preniesť charakteristické chute a arómy týchto prísad priamo do kávových zŕn, čím vzniká nápoj s netradičným chuťovým profilom. Presné postupy si samozrejme nechávajú výrobcovia pre seba.

V tomto sete sa nachádza odroda Catimor, pestovaná v nadmorskej výške 1400 metrov v blízkosti jazera Toba na Sumatre. Bola spracovaná pomocou kofermentácie pod dohľadom odborníka Johna Kwea. Tento inovatívny proces, ktorý zvolil tento uznávaný inštruktor spracovania kávy, spočíva v kvasení kávových zŕn s inými prísadami, čo výslednému nápoju dodáva komplexnú a bohatú chuť.

 

31 Položky

odporúčame

Registrácia nového účtu

Máte používateľský účet?
Prihlásiť sa alebo obnoviť heslo