Indonesia - Amber Dusk

  • Novinka
INDONESIA Amber Dusk – 1 kg espresso, čerstvo pražená 100 % arabika

Predstavujeme limitku INDONESIA Amber Dusk – exkluzívne iba v Lidli.

S radosťou oznamujeme, že nás oslovil Lidl – aj takto veľká sieť supermarketov chce ponúkať kvalitne praženú kávu od lokálnej slovenskej pražiarne. Naša čerstvo pražená 100 % arabika v 1 kg balení je pripravená na skvelé espresso.

Praženie

Espresso

84

Chuťový profil

Čokoláda, bylinky, karamel, mandarínka 

Nadmorská výška

1400 m. n. m. 

Odroda

100% arabika Catimor, TimTim & Bourbon

Farmár / oblasť

Sumatra Permata Gayo/ Gayo, Sumatra

Spracovanie

Washed wethull

➡️ Nečakaj – zastav sa v ktorejkoľvek predajni Lidl (od 24.11.2025 do 07.12.2025) a vezmi si svoju Amber Dusk, kým je na sklade.

avcoffee_v_lidl

Categories:
Tags: No tags
Guaranteed Safe Checkout

O farme

Sumatra Permata Gayo je spoločenstvo pestovateľov z vysočiny Gayo v Acehu (severná Sumatra). Ide o kopcovitý, vulkanický región s chladnejšími nocami, kde káva dozrieva pomalšie a zbiera sa ručne. Farmári tu žijú s kávou celé generácie – káva je pre nich práca aj hrdosť. Vďaka spoločnému zázemiu (zber, triedenie, spracovateľne) vedia malé rodinné farmy dodať stabilnú kvalitu a zároveň si zachovať svoj pôvodný charakter.

 

Ako pestujú kávu


Kávovníky pestujú prevažne ako tieňoplodinu medzi stromami a ovocím, s dôrazom na pôdu a vodu: mulčovanie, obnova pôdy po zbere čerešní, šetrná ochrana porastov a selektívny ručný zber len zrelých plodov. Je to poctivá, pomalá robota, no farmári ju berú ako poslanie – každá sezóna sa začína cuppingom a spätnou väzbou, aby ďalší rok bol ešte lepší. Cieľ je jednoduchý: čistá, sladká šálka bez kompromisov a s rešpektom k prírode.

Spracovanie „Washed wet-hulled“ (Giling Basah)


Káva Indonesia Amber Dusk je spracovaná štýlom washed wet-hulled, typickým pre Sumatru. Postup: čerstvo oddužinené (depulpované) zrno sa najprv premyje (washed), krátko fermentuje a predsuší len na cca 30–35 % vlhkosti. V tejto „polosuchej“ fáze sa ešte olúpe pergamen – preto „wet-hulled“. Až potom sa zrno dosuší na exportnú vlhkosť. Výsledkom je šálka s plnším, sirupovým telom, nižšou aciditou a tónmi do kakaovo-korenistých či bylinkových odtieňov – to, čo si milovníci sumaterských káv tak radi vychutnávajú.

odporúčame

Registrácia nového účtu

Máte používateľský účet?
Prihlásiť sa alebo obnoviť heslo