Strawberry Kiss - jahodová káva

  • Novinka
Strawberry Kiss 250 g – výberová káva z Indonézie a Etiópie s chuťou jahôd. Vhodná na espresso alebo filter.

Vydajte sa na nezabudnuteľnú chuťovú cestu do Indonézie s jedinečným blendom Strawberry Kiss.

Kľúčovým prvkom je kofermentácia s čerstvými jahodami, ktoré sa počas fermentácie dostávajú do priameho kontaktu s kávovými zrnami. Výsledkom je výrazný, ovocný a sladký chuťový profil.

Farma Simalem sa nachádza na severe Sumatry a je známa nielen kvalitou svojich káv, ale aj dôrazom na udržateľnosť a inováciu. Hlavný spracovateľ Johan Kwe bol v roku 2024 ocenený ako najlepší školiteľ procesov v káve na svete, čo robí z tejto kávy doslova majstrovské dielo.

100% Arabica

Praženie:

  • Espresso alebo Filter

Zloženie blendu:

  • 50% Indonesia Simalem Infused Jahoda
  • 50% Ethiopia Jimma Washed

Chuťový profil:

  • Jemné tóny jahôd
  • Vyvážená sladkosť s jemnou aciditou
  • Hĺbka a komplexnosť chutí

Hmotnosť: 250 g
PRAŽENIE: ESPRESSO
13,50 €

54,00 €

S DPH
Categories:
Tags: No tags
Guaranteed Safe Checkout

Čo je to infúzovaná káva?

Najnovším trendom v spracovaní zelenej kávy je nepochybne infúzovanie alebo aj inak kofermentácia kávy s extraktom s ovocia alebo inej plodiny. Ľudia sa pri tejto téme spracovania rozdeľujú na dva tábory. Tí, čo sa nevedia dočkať kedy ju ochutnajú a tí, ktorí tomu až tak nedôverujú ale tiež ju chcú ochutnať.

Farma Simalem v Indonézii, z ktorej pochádzajú tieto infúzované kávy je známa svojou vynikajúcou kvalitou kávy a udržateľnými pestovateľskými praktikami. Johan Kwe, hlavný spracovateľ kávy na tejto farme, získal v roku 2024 prestížne ocenenie za najlepšieho školiteľa procesov v káve na svete. Jeho znalosti a skúsenosti sú zárukou tej najvyššej kvality každej šálky.

Definícia kofermentovania kávy.

Pri výrobe infúzovanej/ kofermentovanej kávy sa kávové zrná, ešte obalené v sladkej dužine, fermentujú spolu s inými ingredienciami, najčastejšie ovocím. Táto metóda umožňuje preniesť charakteristické chute a arómy týchto prísad priamo do kávových zŕn, čím vzniká nápoj s netradičným chuťovým profilom. Presné postupy si samozrejme nechávajú výrobcovia pre seba.

 

odporúčame

Registrácia nového účtu

Máte používateľský účet?
Prihlásiť sa alebo obnoviť heslo