Brazil Mascavo

Brazil Mascavo - výberová káva pražená na espresso

popis_brazil_mascavo_avcoffee

Hmotnosť: 1000 g
PRAŽENIE: ESPRESSO
26,00 €

26,00 € kg

S DPH
Categories:
Guaranteed Safe Checkout

Príbeh farmy:

Príbeh týchto fariem začal v roku 1820 s babičkou paniou Máriou, keď prišla na pozemky v Caparao, nachádzajúci sa na hranici medzi štátom Espírito Santo a Minas Gerais v Brazílii. Mária bola vdova s 12 deťmi. V tej dobe sa všetko v blízkom lese začalo ručne čistiť sekerou a kosou, aby bolo pripravené na výsadbu.

Dlhú dobu chovala zvieratá ako prasatá, kurčatá a pestovala zeleninu na novej pôde, čo bola vtedy obľúbená prax. Potom začala priamo sadiť kávové semená do pôdy, pretože vtedy nebol k dispozícii skleník.

Vlastníctvo sa prenášalo z generácie na generáciu, až sa dostalo do rúk pána Geovaneho a Viviane. Nahradili staré výsadby novými stromami. V roku 2018 začali pracovať výberovými kávami, zlepšili procesy po zbere, začali so selektívnym zberom a investovali do procesov ako je honey, black honey, fermentácia a pulped natural.

Pestujú odrody ako Red Catuai, 2SN Yellow, Caturra, Arara, Cova 15 Yellow a 785 Yellow. Dnes sú hrdí na všetky ocenenia, ktoré získali na základe výsledkov experimentov na mikro-lotoch, ktoré boli poslané na rôzne súťaže.

Región Caparao:

Región sa skladá z 10 obcí v štáte Espirito Santo a šiestich v Minas Gerais.

V tejto oblasti je veľa malých producentov s vášňou pre nové experimenty s rôznymi typmi spracovania kávy, ktorí často získavajú ceny na súťažiach a súťažiach o špecialitnú kávu.

 

28 Položky

odporúčame

Registrácia nového účtu

Máte používateľský účet?
Prihlásiť sa alebo obnoviť heslo