Indonesia Anjasmoro
Praženie
Espresso
84,17
Chuťový profil
Marcipán, egreš, čučoriedky, pražené lieskové orechy, cheesecake
Nadmorská výška
900 m. n. m.
Odroda
Coffea Excelsa
Farmár / oblasť
Fendik, Dedik/ Anjasmoro
Spracovanie
Natural slow drying 30 days
Vyniká sladkou chuťou marcipánu, cheesecaku, sladkých čučoriedok, a jemnou dochuťou pražených lieskových orieškov. Pripravte si z nej lahodné espresso doma či v práci. Pre nízky obsah kofeínu si ju môžete dopriať aj keď máte vyššiu citlivosť na kofeín :)
Nie je to arabika ani robusta. Je to naša novinka druhu LIBERIKA. Konkrétne odroda EXCELSA z Indonézie, z regiónu Anjasmoro, kde sa farmári Fendik a Dedik snažia zachovať jej 150 ročnú tradíciu agrolesníckeho pestovania. Excelsa je varieta kavovníka druhu liberika. Liberika je druh kavovníka ako napríklad arabika či robusta. Má o 20% menej kofeínu ako arabika a o 50% menej kofeínu ako robusta.
Excelsa nie je krík ako arabika alebo robusta. Je to strom, ktorý narastá do výšky 15 - 20m a aj jej listy sú väčšie. Môžu mať dĺžku až 26cm a šírku 13cm.
Táto káva je pestovaná v relatívne nízkej nadmorskej výške 900 m.n.m. a naturálne spracovaná pomalým sušením.