Firemné darčekové sety infúzovaných káv
Praženie
Espresso/ Filter
5x50g
Chuťový profil
Výrazná chuť konkrétneho ovocia označeného na obale.
Nadmorská výška
1400 m. n. m.
Odroda
Catimor
Farmár / oblasť
Bang Silalahi/ Toba, Sumatra
Spracovanie
Anaerobic washed fruit enzyme infused process
V tomto degustačnom sete je káva infúzovaná s:
LIČI, JASMÍN, MELÓN, BROSKYŇA, JAHODA
Infúzia zelených kávových zŕn je inovatívny spôsob, ako vytvárať kávu s jedinečnými chuťovými vlastnosťami. Do kávového zrna sa dostávajú nové chute a arómy prostredníctvom fermentácie, s pridaním určitého ovocia, bioenzímu z ovocia alebo inej plodiny.
Blog o káve odporúča
"...za mňa osobne má najväčší potenciál jahodová kofermentácia. Tá nebola prehnane silná a človek sa jej tak rýchlo neprepije. Veľmi mi sadla aj broskyňa a jazmín. Veľmi ma zaujíma, ktoré kávy z degustačného setu najviac sadnú vám. Túto kúpu podľa mňa neobanujete."
Ladislav Király
Čo je to infúzovaná káva?
Najnovším trendom v spracovaní zelenej kávy je nepochybne infúzovanie alebo aj inak kofermentácia kávy s extraktom s ovocia alebo inej plodiny. Ľudia sa pri tejto téme spracovania rozdeľujú na dva tábory. Tí, čo sa nevedia dočkať kedy ju ochutnajú a tí, ktorí tomu až tak nedôverujú ale tiež ju chcú ochutnať.
Tento degustačný set je ako ochutnávka tých najobľúbenejších prichutí ako je JAHODA, BROSKYŇA, MELÓN, JASMÍN a LIČI. V degustačnom sete nájdete 5x50g kávy, takže ideálne na ochutnávku či už espressa alebo filtrovanej kávy. Krabička na magnetické otváranie a farebný dizajn obalu zároveň vytvára aj vhodný darček pre milovníka kvalitnej kávy, ktorý sa nebojí experimentovať a rád skúša nové chute.
Definícia kofermentovania kávy.
Pri výrobe infúzovanej/ kofermentovanej kávy sa kávové zrná, ešte obalené v sladkej dužine, fermentujú spolu s inými ingredienciami, najčastejšie ovocím. Táto metóda umožňuje preniesť charakteristické chute a arómy týchto prísad priamo do kávových zŕn, čím vzniká nápoj s netradičným chuťovým profilom. Presné postupy si samozrejme nechávajú výrobcovia pre seba.
V tomto sete sa nachádza odroda Catimor, pestovaná v nadmorskej výške 1400 metrov v blízkosti jazera Toba na Sumatre. Bola spracovaná pomocou kofermentácie pod dohľadom odborníka Johna Kwea. Tento inovatívny proces, ktorý zvolil tento uznávaný inštruktor spracovania kávy, spočíva v kvasení kávových zŕn s inými prísadami, čo výslednému nápoju dodáva komplexnú a bohatú chuť.
odporúčame