Definícia kofermentovania kávy.
Pri výrobe infúzovanej/ kofermentovanej kávy sa kávové zrná, ešte obalené v sladkej dužine, fermentujú spolu s inými ingredienciami, najčastejšie ovocím. Táto metóda umožňuje preniesť charakteristické chute a arómy týchto prísad priamo do kávových zŕn, čím vzniká nápoj s netradičným chuťovým profilom. Presné postupy si samozrejme nechávajú výrobcovia pre seba.
V tomto sete sa nachádza odroda Catimor, pestovaná v nadmorskej výške 1400 metrov v blízkosti jazera Toba na Sumatre. Bola spracovaná pomocou kofermentácie pod dohľadom odborníka Johna Kwea. Tento inovatívny proces, ktorý zvolil tento uznávaný inštruktor spracovania kávy, spočíva v kvasení kávových zŕn s inými prísadami, čo výslednému nápoju dodáva komplexnú a bohatú chuť.