Indonesia Infused Ginger
Praženie
Espresso/ Filter
86
Chuťový profil
Intenzívna chuť zázvoru, perník, citrónová tráva, limetka
Nadmorská výška
1800 m. n. m.
Odroda
Red Caturra LINI S-795
Farmár / oblasť
Muhlis Walida Agropuro/ Agropuro West Java
Spracovanie
Anaerobic natural + Infused fresh ginger
Blog o káve odporúča
"Spojenie zázvoru a kávy je pomerne netradičné, no rozhodne zaujímavé. Zázvor vytvára veľmi zaujímavú dochuť, ktorú si určite zapamätáte. Káva nie je prefermentovaná a jej chute sú vo vydarenom balanse. Odporúčame pre kávových experimentátorov, ale pokojne aj pre zvedavých začiatočníkov."
Ladislav Király
48,00 € kg
História ceny
Najnižšia cena za posledných 90 dní bola 12,00 €
Indonesia ginger
WALIDA TROPICAL BLOSSOM - INNOVATIVE INFUSE HYBRID PROCESS PICOLOT
96 hod Anaerobic macerácia + 96 hod macerácia s divokorastúcim zázvorom
z kávovej plantáže + 21 dni Natural
Spracovanie lotu: Júl - August 2023 Odroda: Red cattura & Lini S-795
Nadmorská výška pestovania: 1800 m.n.m.
Región: Argopuro, East Java, Indonesia
Spôsob spracovania: 96 hod Anaerobic Natural + 96 hod macerácia so zázvorom + 21 dni Natural
Detailný opis procesu:
- Sortovanie kávových čerešní
- 96 hodín Anaerobna macerácia v nerezovom tanku
- 96 hodín Anaerobna macerácia s divokorastúcim zázvorom, ktorý rastie na tej istej plantáži
- +- 21 dní sušenie na raised beds na vlhkosť 13 percent
- Hulling
- Size sortation
- Sušenie zrna na vlhkosť 11.5 %
- Manual defect sortation
- Packing, final quality control, export
O producentovi tohto lotu - Muhlis a Walida Argopuro
Za týmto fantastickým lotom stojí Co-operative Walida na čele s našim drahým priateľom Muhlisom, ktorý spravuje, pestuje a spracúva kávu rastúcu na ploche 420ha na kopci Argopuro v Indonezii. Jedná sa o férový koncept živobytia pre farmárov aj zamestnancov Walida. Farmári si udávajú ceny čerešní sami a dostavajú zaplatené v hotovosti pri každej dodávke fresh cherries. Mzda pracovníkov je 2x vyššia ako mzda v danom kraji.
Walida je spoločenstvo 500 rodín žijúcich pod horou Argopuro, ktoré sa už ôsmy rok venuje pestovaniu a spracovaniu výberovej kávy, z dvoch dôvodov:
1. Prinavrátenie vody do krajiny, revitalizáciu a zachovanie biodiverzity
2. Chod neziskovej organizácie - Agroforestná lesnícka škola - 800 študentov, ktorí sa v škole učia a aj bývajú v areáli školy, ktorá ma 23 učiteľov. Študenti, ktorí úspešne ukončili školu sa ďalej venujú pestovaniu, spracovaniu alebo sa uberú cestou vyššieho vzdelania v oblasti
agronómie. Mas Muhlis je vyštudovaný agronóm, ktorý sa rozhodol vrátiť do rodnej obce, aby zmenil vážnu situáciu v krajine kde sa vytratila voda. Je to processor, ktorý miluje výzkum a vývoj, čo sa odzrkadľuje na množstve a unikátnosti kombinácií spracovaní kávy. Za spomenutie stojí aj úžasný projekt obnovy hory zničenej požiarmi. Muhlis a team Walida zalesnili časť hory Argopuro, ktorá bola úplne spustošená po masívnych požiaroch v roku 2018. Na mieste požiarov úspešne založili rozmanitú kávovú plantáž vo výške 1850 m.n.m. Vtáky a zvieratá sa postupne vrátili do regenerovanej oblasti a demonštrujú, ako môže revitalizácia riešiť naše súčasné núdzové situácie v oblasti biodiverzity.
odporúčame